Mamma och dotter, får vi hjälp ?

Hej,
jag och min 2 år gamla dotter blev lämnad av min man, pappa till dotter, detta hände på semester i utlandet. Han inte hört av sig i 10 dgg, vi har inte nycklarna till vårt hem i Malmö,
Vi har bråkat innan, han har slagit mig flera gånger innan, tillåter mig inte börja på SFI, m.m.
Jag vågar inte bo med honom längre, för han har misskött sig, så att soc.tjänsten var hemma hos oss på besök, och de sa att dem kan ta ifrån oss vår dotter, om han fortsätter med att vara dåligt. Då , vågar jag inte bo längre med honom, han håller mig instängd , misshandlar mig framför dotter, m.m.
Min fråga är, Får jag akut hjälp när jag kommer till Malmö med min dotter, vi har ingenstans att sova, jätte lite pengar, typ under 1000 kr, Jag är rädd för att ni kommer att ta min dotter i från mig för jag är i sånt situation . Finns det risk att ni tar min dotter ?
Mvh orolig mamma.

Maja, Orolig för min dotter

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att du befinner dig i en svår situation där du lever i en relation där det förekommer hot och våld.

För det första är det viktigt att du och din dotter är trygga och inte utsätts för mer hot eller våld. Det är olagligt att hota, slå eller låsa in en annan människa.
Det är viktigt att du skyddar din dotter så att hon får växa upp i trygg miljö. Om du sörjer för att din dotters behov av skydd, omvårdnad och trygghet tillgodoses finns ingen anledning för socialtjänsten att omhänderta din dotter.
Du kan vända dig till socialtjänsten där ni bor när ni kommer till Sverige. Socialtjänsten kan hjälpa till med att ge er skyddat boende. Du kan också ansöka om ekonomiskt bistånd om du saknar egna inkomster.

I Malmö finns Kriscentrum dit man kan vända sig för stöd och rådgivning. Mer information hittar du nedan:
https://malmo.se/kriscentrum

Det är viktigt att påpeka att om ni separerar är det viktigt att man gör en bodelning där gemensamma tillgångar och ägodelar delas upp. Här bestäms också vem som behåller bostaden eller om denna ska bytas mot 2 mindre. Brukligt är att den föräldern som barnet ska bo hos bor kvar i lägenheten.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter