rymma hemifrån

hej jag vill inte vara kvar här. Har försökt rymma men ångrat mig eftersom jag vet att det inte kommer bli bättre utan tvärtom men nu räcker det. Jag orkar inte längre. Jag kommer inte överens me vare sig min mamma ele mina syskon. Hon ska hela tiden sitta o tjata o varje gång jag suckar ele gör något "respektlöst" kommer hon göra de till värsta grejen. Behöver hjälp på va ja ska göra har snackat me soc i min komun men de gör inget för de ser inte "problemet" smälla behöver hjälp så snabbt som möjligt

dejagodu

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att du och din familj har det jobbigt och att ni har svårt att komma överens.

Om du inte bor i Malmö så kan du ringa till din kommun och förhöra dig om vilka möjligheter där finns för att få stöd och hjälp. De flesta kommuner har rådgivning för familjer och/eller för ungdomar och föräldrar separat.

Går du i skolan kan du prata med någon vuxen där eller kurator/ skolsköterska om det finns. UMO ungdomsmottagning finns på många orter och även på nätet:

https://www.umo.se/hitta-mottagning/

Det är svårt att flytta hemifrån om man inte har en egen försörjning. Dina föräldrar är försörjningsskyldiga för dig så länge du går på gymnasiet och är under 21 år. En ide kan ju vara att prata med dina föräldrar och se om det finns möjlighet för dig att bo hos nån släkting eller annan familjemedlem ett tag. Eller kanske dina föräldrar kan hyra en liten lägenhet till dig.

Socialtjänsten har familjehem eller HVB-hem (hem för vård och boende) som man kan använda om det helt brakat samman eller ungdomen behöver omhändertas på grund av sitt beteende såsom missbruk eller kriminalitet. Det är dock i sista hand man väljer att placera ungdomar utanför hemmet, man försöker alltid med rådgivningen eller andra stödinsatser först.

Vi hoppas du och din familj hittar en bra lösning som gör att ni alla mår bra och är nöjda.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter