Varför får man ingen hjälp??

Jag är 55 år och har missbruks problem med att jag tvingas självmedicinera mig med amfetamin! Jag är utredd och har diagnosen Adhd men jag får inte min medicin pga att jag inte själv klarar vara ren så länge att jag kan komma igång med min medicinering igen! Därför har jag vänt mig till de sociala myndigheterna i kommunen jag bor i men dom hjälper mig inte och har jag min medicin behöver jag inget amfetamin! Men trotts detta är det omöjligt att få någon hjälp ifrån något håll. Jag är så trött på detta att jag allvarligt funderat på att ta mitt eget liv eftersom att leva som en missbrukare är något som äter upp en inifrån och ut ! När jag hade mina mediciner var jag drogfri i 8 år utan ett enda återfall men när jag flytta ifrån västra götaland till Skåne så skulle jag lämna urinprov vilket inga nyheter var så utan jag tog kontakt med min lokala vårdcentral och frågade om dom ville hjälpa till med detta och de var inga problem sa dom.

Så jag meddelade Ängelholms vuxenpsyk om detta bra sa dom då skickar vi en remiss om de till dom och så drogs mina mediciner in? Jag förstod ingenting varför dom gjorde på de viset för innan jag ens hunnit lämnat något urinprov så panikslagen ringer jag vårdcentralen och frågar om jag kan komma snarast möjligt och lämna de här provet för dom har dragit in mina mediciner så de är bråttom !! Då svarar dom att dom ingen remiss fått ännu så de går inte och så höll de på jag ringde fram och tillbaka men inget hände! Så när jag blev för dålig för en ta mig ur sängen blev jag tvungen att ha tag på något bara så jag fick efter att varit drogfri så många år köpa amfetamin igen och detta är nu över 5 år sedan och jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta och få tillbaka mitt liv igen som de var innan jag flyttade hit till Skåne ? De verkar vara fullständigt omöjligt och då skrev ändå en läkare på psyk akuten i Helsingborg ett LVM på mig så blir kommunen tvungna att hjälpa mig sa hon men inte den här kommunen inte dom skiter fullständigt i att jag mår som jag gör och säger bara att dom inget kan göra?

Så jag behöver verkligen hjälp och de nu för jag orkar snart inte längre motivera mig jaga och leta efter hjälp som tydligen ska finnas men jag har ingen hittat på dom här 5 åren som de varit så här kan detta verkligen vara möjligt att de ingen hjälp finns att få för mig jag gör vad som helst bara någon hjälper mig för som jag sa tidigare orkar jag inte mycket till så är de bara!

missbrukare?

Kommentarer

Hej!

Vilken tuff situation du beskriver. Att vara redo att ta emot hjälp för sitt missbruk och sedan inte få det stöd som man behöver kan vara förödande. Att fånga upp individens motivation till förändring är så viktigt för att hen ska lyckas med behandling.

Du beskriver hur du har hamnat mellan stolarna mellan sjukvården och socialtjänsten. Hur du har självmedicinerat din ADHD under flera år och att det nu innebär stora svårigheter för dig att få hjälp med rätt medicinering från sjukvården. Vi vet att det är många personer som befinner sig i liknande situationer, att de självmedicinerar ett dåligt mående för att de inte får den hjälp de behöver.

Vi vill råda dig att igen kontakta socialtjänsten i din kommun för att ansöka om hjälp med behandling. Om du har en anställning är det också något som din arbetsgivare kan ha en skyldighet att ge dig. Vi tycker också att du ska kontakta sjukvårdens psykiatriska avdelning för att se om de kan hjälpa dig med avgiftning för att du ska kunna påbörja medicinering. Vi förstår av din fråga att du redan har gjort allt det här, men det är tyvärr det vi kan råda dig att göra.

Om du tycker att du har blivit felaktigt behandlad kan du kontakta IVO, inspektionen för vård och omsorg, för att göra en anmälan. Du kan läsa mer på deras hemsida:

https://www.ivo.se/

Vänligen

Soctanterna

Soctanter