Mina föräldrar

Mina föräldrar är rejält sjuka båda två. De kan i princip inte lämna huset och pappa mer eller mindre är fast på övervåningen.
Han har stomi som inte riktigt funkar så de mer eller mindre pendlar via ambulans mellan sjukhuset och hemmet. Mamma är oxå väldigt sjuk med flera tarmsjukdomar. Båda är tunna som papper. Men de bägrar ta emot mer hjälp än vad vården kan ge dem. Man får inte komma in för det har inte städats på flera år. Dessutom röker de båda och dessutom i sängen. De sista 2 veckorba har båda somnat med cigg isängen och satt eld på den. Situationen är ohållbar för pga min pappa så är det bara jag och min kille + deras granne som får hjälpa dem med att handla, gå till apoteket osv. Jagvär själv rullstolsburen sen 8 år pga 4 stroke och är allmänt ganska sjukbsjälv. Min kille jobbar hårt, + att nåde jag och hans mamma är handikappade och nu har vi dessutom mina föräldrar som behöver så öycket gjälp att vi håller på att gå sönder! Helst skulle jag vilja få in dem nånstans på nåt ställe där de har hjälp (typhemtjänst) och detcfinns personal som kan lyfta upp min pappa varje gång han trillar för min mamma orkar intevfysiskt i längden. Vad ska jag göra?

Orolig dotter Nina

Kommentarer

Hej!

Det du berättar om din och dina föräldrars situation är ledsamt. Det finns hjälp att få men man måste också vilja ta emot hjälpen.

Dina föräldrar måste själva ansöka om hjälp hos Socialtjänsten om det inte är så att det finns en god man eller förvaltare.

Om dina föräldrar har kontakt med sjukvården kanske kuratorn där kan hjälpa till att prata med dem och kanske ordna med en vårdplanering innan de kommer hem från sjukhuset nästa gång.

Om dina föräldrar bor i en lägenhet kan det vara så att de riskerar sitt boende om de inte sköter lägenheten och är en fara för andra när de röker i sängen.
Tyvärr är det ibland så att man som anhörig blir en möjliggörare som gör att det går att fortsätta leva på samma sätt år efter år.

Vi råder dig att kontakta Socialtjänstens Vård och Omsorg där dina föräldrar bor för att rådgöra med dem vad det finns för möjligheter till hjälp.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter