Skyddat boende

Hej,
Jag har hamnat på skyddat boende med mina två pojkar efter många år av misshandel. Nu är det så att min äldsta son inte vill vara kvar på boendet, han vantrivs och gråter flera ggr om dagen, han är 9.

Nu rill min fråga, jag har fått ett erbjudande om att få flytta till min kusin som bor i katrineholm( vi bor i Stockholm) där vi får bo i en lägenhet med egen ingång, det innebär att vi kan ta med oss alla våra saker och bo där så länge det behövs, ska även nämna att min kusin jobbar inom socialtjänsten där och kommer kunna hjälpa oss vidare med kontakter. Ska även tillägga att min sambo inte känner till min kusin i katrineholm. Och det skulle kännas tryggare och roligare för barnen att vara där än i det boende vi befinner oss i nu. Där vi har inga egna ägodelar, och sonen gråter sig till sömns varje kväll. Skulle detta vara en bra ide ? för då kan vi börja ett nytt tryggare liv mycket tidigare. Är lite kluven.

Fundersam Mamma

Kommentarer

Hej!

Så bra att du tagit emot hjälp med skyddat boende för dig och dina söner. Att både du och dina söner får hjälp och stöd i processen till ett liv utan våld är mycket viktigt.

Ibland kan det behövas skyddat boende med ett starkt skalskydd, till exempel larm och vakt, och ibland kan det vara skydd nog att lämna det gemensamma boendet.

Vi föreslår att du tillsammans med din handläggare eller personal på boendet gör en riskbedömning för just er situation, det finns olika metoder att göra riskbedömningar, till exempel Freda och Sara. Socialtjänsten ska alltid inleda utredning då barn bevittnat eller kan ha bevittnat våld. Det är därför bra om du pratar med handläggaren om barnens eventuella insatser och om det är lämpligt med en flytt i nuläget.

Annars låter det som en god idé att flytta till din kusin där det finns ett nätverk för er och där du och dina barn kan känna sig trygga.

Vi önskar dig och dina söner lycka till med nytt boende nu eller senare.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter