Förminskad, trängd, hållen mot vilja i mitt barns fosterhem

Jag har en situation som jag skulle behöva hjälp med ....

Min son är frivilligt placerad av mig, bor i hans (sonens farfar) farförälders + flickväns hem och går i skola i den staden de bor i. Jag bor i närliggande stad och har umgänge med sonen 4 timmar var 4:e lördag i månaden (idag va umgängesdag) och det sker i deras hem då de insisterar på detta flertal gånger.

Flickvännen, vi kallar henne Mia, har under några år nu mer och mer intensivare och oftare trakasserat mig i form av att försöka bryta ner mig så jag ska ställa in umgängen och de ska kunna fortsätta smutskasta mig (fosterhemmet) .. idag så har vi en vanlig konversation då jag tar en snabb cigg innan jag ska in o leka med sonen som gör redo hans gubbar och fort. Plötsligt så uttrycker jag mig om att en viss linje (folkhögskola) finns på min skola där jag läste komvux då de renoverar den andra skolan .. då blir Mia rasande och svart i blicken med orden; nej jag vet för ett faktum att så är det inte de är skillnad på gymnasium och folkhögskola blabla .. säger att jag vet inte om de ännu är så men brukade möta dem vid rökrutan och då blir mis helt till sig och hugger till om att jag skulle vara korkad som inte vet skillnad, att hon vet vad dom är rätt etc etc .. jag frågar då om hon känner till skolan och hon vet inte ens vilken denär men hon vet hur det funkar tydligen .. och svarar då lugnt att vi avbryter samtalet här och så går jag och leker med sonen istället.. då ställer hon sig upp o beordrar mig att sitta ner men självklart går jag in till sonen men de slinker ur mig att du behöver inte vara så besserwisser jag sa att jag kan ha fel.. detta triggar tydligen henne och hon verkar vrida mina ord på värsta möjliga sätt för jag hör hur hon fortsätter skrika medans jag går till sonen i hans rum.. efter ca 5-6 min känner jag att jag behöver samla mig o pussar sonen på kinden o säger att jag klarar inte detta just nu och går in på badrummet för att lugna mig .. när jag öppnar dörren står hon utanför den (som är i hallen jämte ytterdörren) och tränger in mig mot ett hörn och vill fortsätta den hopplösa konversationen men jag säger bara nej jag går nu och öppnar dörren bakom mig, hon tränger sig tätt ut samtidigt och vill blockera mig från att hå men jag går runt henne och ber henne att inte röra mig lugnt.. då sätter hon sig på trappan och börjar skrika att jag lämnar min son .. och jag svarar då att jag hatar dig men jag vet hur man beter sig i ett samhälle. Du beter dig såhär varje gång min mamma ej följer med och då börjar hon beordra mig att stanna och lyssna på henne.. men jag säger nej du kontrollerar de i ditt hus men inte mig. Det är ditt fel att jag får panik i min sons hem inte mitt. Jag går sedan och polisanmäler händelsen tillsammans med flera andra värre för nu fick jag nog.

Jag vill veta hur jag kan träffa min son utan att behöva ha kontakt med henne? Farfar jobbar i sitt företag och vår handläggare på sic bytas var 3e månad utan några beslut utan de har lagt alla beslut i hennes händer trots att jag har vårdnaden.

A. Angel

Kommentarer

Hej!

Det låter som en problematisk situation där det finns stora risker att de vuxnas samarbetssvårigheter påverkar ditt barn negativt. Detta är förstås oroande för dig som förälder.

Vi råder dig att kontakta sonens handläggare eller dennes chef och diskutera om sonens och ditt umgänge kan ske någon annanstans än i deras hem. Här i Malmö finns till exempel Umgåsen där barn och föräldrar som inte bor tillsammans kan vara på umgänge.

Barn som separeras från sina föräldrar kan hamna i en lojalitetskonflikt om det är konflikt mellan förälder och familjehem. Ett sätt att hjälpa barnet är att undvika dessa konflikter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter