Problem hemma

Tjena jag är en 17årig kille som har det jobbigt hemma jag känner inte riktigt att jag kan bo kvar pga bråk,tjafs och psykisk mishandel som jag ständigt får utså,min fråga till er är hur kan ni hjälpa mig?

Bråk hemma

Kommentarer

Hej!

Du beskriver din hemmiljö, det som bör vara ett tryggt ställe, som en plats där du känner dig utsatt. Du skriver att det t.o.m. fått dig att känna att du inte längre kan bo kvar hemma. Det låter som en tuff situation och du undrar hur socialtjänsten skulle kunna hjälpa dig.

Eftersom du är under 18 år gammal så är det först och främst dina föräldrar/vårdnadshavare som ska se till att du har ett hem och kan känna dig trygg. Detta kan såväl vara hos dina föräldrar som hos någon annan, men oavsett så är det dina föräldrar som bestämmer.
Att prata med någon du känner förtroende för om hur du har det hemma kan vara till hjälp. Du kan också kontakta socialtjänsten där du bor och berätta hur du har det hemma. Socialtjänsten kan då utreda dina behov och erbjuda stöd, föra en dialog med dina föräldrar om hur du har det hemma eller besluta om en placering utanför hemmet.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter