inte få träffa sina bonussyskon mer

Mina barn är snart 5 och 14 år
gamla. Vi har levt ihop med en familj på tre barn 7, 11 och 13. Barnen har knutit an väldigt både till varann och till mig. De har badat ihop, sovit ihop osv. De älskar varann som syskon helt enkelt. Nu har pappan gjort slut med mig och plötsligt bestämt att vi och de
inte får ses mer. Alls. Från en dag till en annan. Jag undrar vad jag kan göra och hur jag kan hjälpa mina barn i det här. Framförallt min snartfemåring saknar enormt.

Orolig

Kommentarer

Hej!

Stora förändringar som kommer plötsligt kan vara svåra att hantera. Oftast är förändring en process som växer fram som gör att man förbereder sig för det som ska komma.

När relationer mellan vuxna får ett avslut, kan detta vara svårt för barnen att förstå. Om du och din partner har levt ihop under en längre tid, har barnen precis som du säger knutit an till varandra som syskon.

Juridiskt finns där inte någon möjlighet att kräva att barnen får hålla kontakten om ni som vuxna inte vill det. Även om du som vuxen försöker förklara för dina barn om varför de inte kan få hålla kontakt med sina bonussyskon, kommer det troligen bli känsloreaktioner på många sätt. För att inte ta ifrån barnen möjligheten att få ha sina känslor, prata med de vuxna som finns runt dina barn om vad som hänt så att de kan möta dina barn på ett bra sätt och förstå varifrån vissa känslor och reaktioner kommer ifrån.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter