Alternativ?

Hej!

Min lillebror är 18 år och bor fortfarande hemma.
Senaste åren så har det visat sig att han har missbrukat olika slags droger och det har format honom rätt rejält.
Vill också tillägga att han har ADHD och går just nu omedicinerad.

Senaste året har han uttrycka kraftiga hot emot våra föräldrar, han vill ha ihjäl dem, han önskar dem dog och diverse, först trodde man det sades i stundens hätta men när det sen kommer hela tiden så börjar där komma en oro.

Han går hemma och är aggressiv och försöker provocera igång bråk, självklart så nappar ej våra föräldrar på det och ignorerar det.

Hur kan man göra i en sån här situation?
Att sätta gränser fungerar ej då han struntar i dem totalt och börja pusha på dem istället.

Dem har varit i kontakt med soc men dem kan ej göra något då han måste kontakta dem själv, vilket är helt sjukt då han aldrig skulle få för sig att "be om hjälp".

Det är nästan som att han måste göra verklighet av sina hot för att dem ska ta tag i det.

Ska hela familjen behöva gå i en oro varje dag för att han ej går att kontrollera eller att man ska behöva krama sina föräldrar hårt varje gång man skiljs åt då man ej vet om man ses fler gånger?

Behöver verkligen hjälp..

//en orolig bror.

Orolig familje medlem.

Kommentarer

Hej!

Du beskriver en ohållbar situation för din bror, dina föräldrar och hela er familj. Visst finns det hjälp att få på olika sätt även om din lillebror inte själv ber om hjälp.

I Malmö finns Plattform Malmö tel. 040-34 05 50 dit kan man ringa för att få råd och stöd som anhörig. De vänder sig till ungdomar upp till 25 år som har problem med alkohol eller droger, samt till deras anhöriga. Där finns också verksamheten Maria Malmö som drivs i samverkan mellan Psykiatri Skåne och Malmö Stad.

FMN Föräldraföreningen mot narkotika är en organisation med lång erfarenhet i narkotikafrågor de har rådgivare som man kan kontakta på tel. 040 14 05 95.
Vi hoppas att din familj hittar det stöd och den hjälp som ni behöver.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter