Orolig för vår son

Min exman och jag skildes för några år sedan pga otaliga kvinnohistorier. Efter vår skilsmässa gifte han om sig kort efter men det slutade i skilsmässa av samma orsak. Enligt vår son tar min exman kontakt med flertalet kvinnor på nätet och de träffas både i vår ort, annan ort samt då han reser utomlands. Vår son är med på dessa träffar. Han tar även bilder med sin mobil på främmande kvinnor på gatan och badstränder. Vår son som är 11 år har under de senaste 2 åren påtalat att han upplever detta som jobbigt och jag har tagit upp detta med min exman att han ska sköta snyggare sina kvinnoaffärer och att vår son mår psykiskt dåligt av detta. Men ändå fortsätter det. Nu senaste åkte han med sin pappa utomlands 1 vecka och vår son var ledsen då han kom hem. Han sa "varför är inte min pappa som alla andra pappor". Han sa hans pappa hade tagit kontakt och fotat massor av okända kvinnor. Vår son berättade att samma dag som flyget skulle gå tillbaka hade de besökt en kvinna med 2 barn. Hans pappa hade pussats med en kvinnan i sängen bakom soffan och han och kvinnan hade bett vår son och hennes barn sitta i soffan och titta på tv. Vår son han vände sig om och såg något som han inte vill tala om till mig och det som han såg gjorde att han reste sig upp och gick ut ur rummet. Vår son säger han hade planerat att springa iväg men hade hejdats av kvinnans 8 - åriga dotter. Vår son säger han vill hans pappa ska vara normal och att han ofta tänker på detta. Vad ska jag göra? Jag har försökt via familjerätten 1 år sedan att tala med min exman om hur det påverkar vår son men han har inte brytt sig utan han blir arg på vår son att han "skvallrar".

Kristina

Kommentarer

Hej,

Vi förstår din oro över din son utifrån den situation du beskriver.

Barns mående och utveckling påverkas av de relationer som finns i deras omgivning, både relationen mellan och till sina föräldrar, och mellan andra vuxna. Om det finns relationella problem i barnets omgivning är det viktigt att barnet för stöd och vägledning kring det.

Det kanske är svårt för dig att påverka din exman så vi råder dig att fokusera på att er sons behov tillgodoses. För er sons skull är det bra om båda du och hans pappa hittar bra sätt att samarbeta och att sätta hans behov i fokus.

Förutom Familjerätten kan du vända dig till exempelvis socialtjänsten i den kommun ni bor och ansöka om stöd. Om du ansöker om stöd genom socialtjänsten kommer er sons situation och eventuella stödbehov att utredas.

Du kan också vända dig till verksamheter som erbjuder stöd- och samarbetssamtal för familjer. Bor du i Malmö är Plattform Malmö ett exempel på en sådan verksamhet.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter