Vad kan JAG göra för något?

Hej
Det är så att min tjej har fått en orosanmälan på hennes dotter(ej pappa till hennes barn)

Vi träffades runt midsommar i år och vi inledde ett förhållande, i det ingick det tre barn.

Men det är så att jag lever med ett brott som uppdagades för ca 6 år sen domen vann laga kraft för ca 2 år sen. Grovt barnpornografibrott blev domen.

Jag går hos en psykolog sen 5 år tillbaka ang detta. Och idag är jag frisk(eller vad man ska säga/skriva).
För sånt här kan man inte bara bli botad från hur som helst, man måste lära sig och leva med det, gå vidare och hitta en annan väg, vilket jag har gjort.

Men sen jag berättade för min psykolog om mitt förhållande och hennes barn, så gjorde min psykolog en orosanmälan på tjejens dotter.

Vilket idag lett till att vi har fått gå skilda vägar. Dels för att hon vill skydda sina barn till varje pris, för det är det enda hon har och vill inte förlora dom. Men hon har accepterat vad jag har gjort, och kan fortfarande vara tms med mig(jag har berättat för henne om själva brottets bakgrund).
Men Soc tänker annorlunda, och i stort sett satt in "kontaktförbud" för henne, ja hon får inte kontakta mig eller träffa mig. Annars skyddar hon inte sina barn.
Och deras oro ligger också i att jag fortfarande är under behandling.

Det har även startat en utredning. Jag själv har skrivit ett brev till handläggaren, utan att det verkar ha gett någon respons.

Så hur tänker Soc i såna här lägen? Det känns som Ni inte lyssnar på dömda personer. Som om vi tillhör det nedre skiktet, att vi inte kan förändras till det bättre.

Så som rubriken lyder, Vad kan JAG göra för något?

Fundersam man

Kommentarer

Hej!

Vad bra att du har tagit tag i dig själv och går till en psykolog. Precis som du säger tar det tid att göra förändringar i vissa beteende, känslor och handlingar.

Du skriver att du upplever det som att socialtjänsten inte lyssnar på dig, att det skulle ha att göra med att du blivit dömd. Detta kan vi så klart inte bemöta, men i Sverige har vi en tro på att människan kan förändra sig, annars hade vi inte haft det straffsystem som vi har.

När det finns en oro för att ett barn kan fara illa, har personal som arbetar inom vissa myndigheter eller verksamheter en anmälningsplikt. Din psykolog har efter att du berättat om ditt nya förhållande och hennes barn, fått en oro för barnen. Socialtjänsten har som du beskriver öppnat utredning för att se till att barnen inte utses för någon fara eller att deras vårdnadshavare ser till att skydda dem.

Att socialtjänsten inte bemöter ditt brev kan vi bara anta har att göra med att du inte är part i ärendet som rör barnen, Det är endast barnen och deras vårdnadshavare som är part i ärendet. Om barnens vårdnadshavare och mamma efter samtal med socialtjänsten bestämt sig för att inte fortsatt träffa dig för att på så sätt inte äventyra barnens skydd och trygghet, är det inte mycket du kan göra i nuläget.

Vi råder dig att fortsatt gå på dina psykologsamtal och arbeta med ditt förändringsarbete för att i framtiden hitta förhållandet som du kan investera i.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter