Yttrande transportstyrelsen.

Hej. Jag har haft mitt körkort prickfritt i 7 år men gick pga av ett enstaka misstag indraget körkort i 12 månader. Jag gick till domstol med advokat men blev dömd ändå.
Jag ansökte om körkortstillstånd 6 månader efter indraget som jag skulle. Fick då brev att mitt ärende är under utredning.
Nu har socialtjänsten kallat mig på möte för att transportstyrelsen begär yttrande om mina alkohol/drogvanor.
Jag undrar vilka uppgifter socialtjänsten har när jag kommer dit.
Har dom läst min dom från tingsrätten och vad har transportstyrelsen gett för information om mig.
Jag lever ett ordnat liv, jag jobbar och är utbildad. Är bara nervös och undrar hur detta kommer gå till.
Tack på förhand mvh

Socialpedagog

Kommentarer

Hej!

Utredningen som socialtjänsten gör när yttrande begärs från Transportsstyrelsen baserar sig på den information som du ger i samtalet samt eventuellt den information som finns om dig sedan tidigare på socialtjänsten i den kommun som du för tillfället bor i.

Finns det tidigare utredningar om dig gällande din alkohol och drogkonsumtion, har socialtjänsten fått in anmälningar eller uppgifter om att du skulle kunna ha ett missbruksproblem. Har polisen tagit dig på LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer mm så finns den informationen hos socialtjänsten om den inte är så gammal att den har gallrats ut från arkiven.

Socialtjänsten får inga uppgifter om anledningen till varför du har fått ditt körkort indraget i samband med begäran om yttrandet.

Om du inte har några alkohol eller drogproblem tänker vi att du inte behöver vara så orolig för samtalet och det yttrande som socialtjänsten ska göra.

Vi hoppas du fått svar på dina frågor, och önskar dig lycka till med körkortet!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter