Boende

Hejsan
Jag vill frågor om några ting. Jag har haft lägenhet och socialtjänsten har tagit den från mig. Jag är på kronofogden på 3900kr och boplatssyd vill inte godkäns for hyravärd. Jag är ensom for 4 barn. Hvad kan jag göra. Jag är hemlös . Är nu hos mina foräldra i köpenhamn

Huda

Kommentarer

Hej!

Det låter som att du och dina barn hamnat i en besvärlig situation. Att ha någonstans att bo är primärt för att kunna känna trygghet. Vad bra att du ändå tillfälligtvis har kunnat bo hos dina föräldrar.

Det är svårt att få bostad i Malmö stad och ännu svårare om man har skulder hos Kronofogden.

Det kan vara lättare att söka ett andrahandsboende genom till exempel bostadsannonser på blocket.se. Det brukar också vara lättare att hitta en bostad utanför Malmö.

Om man är bostadslös och har barn kan man av socialtjänsten beviljas bistånd till boende en vecka i taget av socialtjänsten. Socialtjänsten kräver dock att du är aktivt bostadssökande och kan visa det.

Om du är folkbokförd i Malmö och har ett aktuellt/öppet ärende på någon socialtjänst så vänder du dig dit för ansökan, annars indelas man på socialtjänst utifrån den dagen man är född. De uppgifterna kan du få genom att vända dig till Kundcentrum i Malmö stad 040-341000.

Hoppas du och dina barn kan snart kan finna ett boende.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter