barnen kommer till baka till fosterhemmet där våran son tog sitt liv

Hej för ca 6-7 veckor sen så sa fosterhemmet upp sin placering som fosterhem.nu då vi har varit på boende i 7 veckor så säger socialtjänsten att våra två barn ska åka tillbaka ditt 2019-07-08.våra son som tog sitt liv där 2019-01-30 vart bara 13 år i fosterhemmet och nu då vi har varit på boende så har vi märkt och det barnet säger att han vill göra självmord när han är arg och ledsen,Men han ångrar sig sen när allt har gått över,Nu är både jag och min fru oroliga att han KOMMER att ta sitt liv på samma ställe där som våran 13 år son gjorde det.och vi vet inte varför dom ska tillbaka till samma foster hem där det har hänt:(?? men ett av våra barn har sagt att dom sa upp placeringen be grund av att dom skulle åka på semester.Och jag själv som är pappa visste om detta men socialen nekar till detta.jag har gjort IVO och JO anmälan om detta om att dom sa upp placeringen bara för dom skulle åka på semester och socialen visste om detta med har jag skrivit till dom.nu till min fråga hur går jag vägen får att dom INTE ska komma tillbaka på gamla fosterhemmet?

den stora frågan

Kommentarer

Hej!

Det låter som ni föräldrar genomgått svåra saker. Vi förstår också av det ni skrivit, att ni inte känner er trygga med socialtjänstens planering kring era barn. Vi tycker att det är bra att ni har vänt er både till IVO och JO. Det innebär att barnens situation ytterligare kommer att prövas utöver socialtjänstens bedömning.

Vi har inte något ytterligare råd i frågan; hur ni går till väga för att barnen inte ska komma tillbaka till det gamla fosterhemmet. Vi förstår dock att det är traumatiskt för er utifrån det du berättar om er 13-årige son. Med anmälan till IVO och JO har ni gjort det ni rimligtvis kan göra.

Generellt kan sägas att socialtjänstens främsta uppgift är att utreda och besluta med barns bästa i fokus.

Vi hoppas att det löser sig så att era barn blir trygga och harmoniska.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter