Utomlands med LVU ”i smyg”

Har LVU i hemmet. Min soc vill inte att jag åker utomlands men jag och min mamma tänker att vi kan åka ”i smyg”. Frågan är bara- rent praktiskt; kommer någon stoppa mig vid gränsen? Syns det på något sätt när jag registetaras att jag har LVU och hämtar de polisen då?

Frihetskämpen

Kommentarer

Hej,

Det kan säkert kännas frustrerande att inte kunna åka utomlands om du vill det men när du är placerad med stöd av LVU och avviker så kommer polis att kontaktas, du anmäls som försvunnen och efterlyses. Det kan också innebära att en polishandräckning begäras. Kommer du, medan du är avviken, i kontakt med svensk polis eller gränspolis framgår det i datasystemen att du är efterlyst. Detta betyder att du kommer att föras tillbaka till ditt hem eller lämplig institution med hjälp av polis när du påträffas.

I samband med att beslutet om LVU i hemmet ska det ha upprättats en vårdplan som beskriver vilka insatser och stöd som behövs för dig så att vården så småningom kan avslutas. Om denna vårdplan inte följs, som till exempel om du skulle lämna landet ökar detta sannolikt den stora oron som finns för dig och ger grund för fortsatta tvångsåtgärder.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter