Måste jag verkligen vänta tills mina barn är myndiga?

Måste jag verkligen vänta tills mina barn är myndiga.
Innan jag kan be om hjälp med att jag dricker för mycket ibland och har psykiska besvär. Min sambo acepterar inte inblandning av soc och inte jag heller orättvist att gå på min sambo hon har inte gjort nått.

Jag blev tvungen att avsluta min neuropsykiatriska utredning och lämna min familj innan soc backade. Det är två år sen nu men lik förbannat anmälde vården mig när jag bad om hjälp igen.

Jag förstår inte denna förföljelse av min familj jag och min sambo är ostraffade.
Vi har aldrig bett om några bidrag jag har jobbat hela mitt liv (är 48).

Att jag inte får fortsätta utredningen är helt ok det förstår jag (har avslutat utredningen två gånger för att soc blandade sig i).

Men jag har andra saker som jag skulle behöva hjälp med alkoholen och skyhögt blodtryck. Men kommer att undvika vården helt tills barnen är myndiga. Om jag inte får garantier att soc inte stressar min ex sambo och barn igen.

Trötta pappan

Kommentarer

Hej,

Det låter som en påfrestande situation som du befinner dig i. Det låter också som det har funnits en oro för dig och dina barn.

Att vara förälder innebär ett stort ansvar och kan ibland vara utmanande. Det är viktigt att få det stöd man ibland kan behöva för att må bra och kunna vara en så bra förälder som möjligt. Det framgår inte av din fråga hur gamla dina barn är men Socialtjänsten har en skyldighet att utreda och säkerställa deras behov av trygghet och säkerhet om det inkommer uppgifter som väcker oro.

En utredning gällande dina barns situation är således inte för att straffa dig och din före detta sambo utan för att säkerställa att barnen har det bra i hemmet eller vid umgänge med sina föräldrar. Om socialtjänsten anser att en förälder behöver stöd för att må bättre kan insatser för både föräldrar och barn bli aktuellt för att säkerställa barnens trygghet.

Om du bor i Malmö kan du få mer information här gällande stöd:

https://malmo.se/Service/Du-och-dina-anhoriga/Missbruk-och-beroende/Radg...

Vänligen

Soctanterna

Soctanter