18 år, utsparkat av pappan hemifrån.

Hejsan. Jag är en 18-årig kille som bor i Malmö. På grund av att min pappa inte längre tål mig, och påstår att jag är (enligt det jag förstår) den värsta människa någonsin, sa han att jag ska hitta någon annanstans att bo, och han vill inte se mig hemma längre.

Enligt det jag bedömde av situationen kan jag inte leva en dag till i detta huset. Jag önskar söka hjälp för att hitta någon ställe att sova över hos under helgen.

Jag tänkte, eftersom jag är en gymnasieelev, ska mina föräldrar försörja för mina behov. På grund av att min pappa påstår att denna rätten inte existerar, funderar jag på om jag ska ta saken till polisen imorgon. Jag svär att jag har gjort mitt bästa med att ta hand om mina skyldigheter.

Marktwatney

Kommentarer

Hej,

Det låter som en svår situation som du befinner dig i. Det stämmer att din vårdnadshavare är försörjningsskyldig tills du fyller 21 år om du fortfarande går i gymnasiet då, annars tills dess du tar studenten.

Om du är i en akut situation över helgen kanske du kan sova hos en kompis eller släkting?

Om du vill kontakta socialtjänsten efter helgen kan du hitta kontaktuppgifter här:

https://malmo.se/Service/Om-Malmo-stad/Var-organisation/Forvaltningar/Ar...

Om det uppstår en akut situation i helgen kan du även kontakta social jour på telefon 040-345678, de finns på plats 08.00-03.00 varje dag.

Hoppas situationen förbättras snart.

Vänligen,

Soctanterna

Soctanter