Orosanmälan

Hej
Vi fick idag reda på att vi är kallade till soc för att någon har gjort en anonym orosanmälan på våran son. Det är grova saker man beskriver i sin anmälan och det ska ha pågått i över ett år. Man lätt kan slå hål på lögnerna i anmälan. Man påstår att man har varit i kontakt med oss vilket är en lögn och man påstår även att man har gjort polisanmälan vilket också är en lögn eftersom det inte finns något hos polisen.
Jag är så arg så jag kokar. Jag kräver att få veta vem som har gjort denna anmälan men den är gjord anonymt. Vad har mitt barn för rättigheter? Hur kan vi skydda honom och oss själva?
MVH
Anna

Agustaf78

Kommentarer

Hej!

Att någon gör en anmälan gällande ens barn kan vara både chockande och provocerande. Ingen förälder vill känna sig ifrågasatt i sin föräldraroll.

Socialtjänstens uppdrag är att säkerställa att alla barn har det bra och inte far illa. Socialtjänsten har ett ansvar att utreda alla anmälningar som inkommer. Socialtjänsten har möjlighet att erbjuda hjälp och stöd om man kommer fram till att det finns behov för det. Man arbetar så långt det är möjligt med frivilligt stöd och insatser.

När en orosanmälan lämnats anonymt betyder det att socialtjänsten inte har kännedom om vem som har gjort anmälan.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter