varannan vecka exet med sambon bråkar

Hej,

Jag har gemensam vårdnad för mitt barn med pappan. Vi har varannan vecka.
Jag har nu fått reda på att pappan och hans nya fru bråkar på kvällarna under barnveckorna. Detta har börjat avspeglas på vårt barn som när hen blir ledsen uttalar meningar som ”kommer från en vuxen mun” hen berättar att dom bråkar och att hen hört det 2 ggr på kvällarna senaste veckan. Vårat barn är 7 år.

Vad ska jag göra, vart ska jag vända mig? Jag upplever att vårat barn inte mår bra av detta och är mycket ledsen och att hen ”inte får säga ngt till mig” för pappan och hans fru. För då blir dom arga på vårat barn när jag tar upp viktiga saker som en sådan här sak med pappan.

Höraågöra

Kommentarer

Hej,

Vi förstår att du upplever en svår situation och att du inte vill förvärra det för ditt barn.

Det är alltid tråkigt när barn få uppleva bråk mellan vuxna förebilder/vårdnadshavare. Det är dock av yttersta vikt att ni samarbetar utifrån barnens bästa. Om det är möjligt bör du åter försöker att prata med pappan och kanske även hans sambo kring barnens situation när de vistas hos dem.

Det är alltid svårt att uttala sig i enskilda ärenden men möjligheten finns att kontakta Familjerätten för samarbetssamtal i den kommun där du bor. För att få tid krävs dock att båda samtycker till samarbetssamtal.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter