Fråga

Jag har sökt om ekonomisk hjälp från Malmös socialtjänst. Jag har inte råd att betala min hyra denna månaden. Jag har tidigare fått hjälpa av socialen, ca 3 år sedan, då fick jag jag hjälp men med ett återbetalningsbeslut. Jag har betalat tillbaka och är tacksam för hjälpen jag fått.

Nu har jag sökt på nytt. Min handläggare vill inte träffa mig. Hon säger att det är Malmö Stads policy. Att man inte träffats kortvariga bidragstagare under sommaren? Är detta verkligen rätt? Hon vill istället skicka hem ett beslut till mig som jag ska skriva under där jag går med på återbetalning. Och sen skicka tillbaka det. Jag tycker detta är fel. Gäller strax under 1000 kr som jag saknar till hyran så förstår att hon kanske inte bryr sig. Men tycker inte det ska få gå till såhär. Finns det lagstadgat att man har rätt att få träffa sin socialsekreterare eller iallafall någon utbildad? Känner mig förnedrad.

Henrik

Kommentarer

Hej,

Vi ber om ursäkt att du fick fel svar här igår, det var menat som svar på en annan fråga. Här kommer ditt svar.

Det är svårt för oss att uttala oss om specifika kontakter men du har alltid möjlighet att vända dig till din handläggares chef för att framföra din önskan att träffa henne.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter