Boende

Hej! Är 54 år och bostadslös. Fast jobb sedan 20 +år tillbaka. Förlorade min lgh 2016 av olika anledningar. Fyttade in till mina barns far i Malmö. I höstas lades lgh ut till tvångsförsäljning o jag hade 17 dagar på mig att flytta. Sedan dess har jag bott på min dotters soffa. Ohållbart! Dom måste få SITT liv tillbaka men jag har ingenstans att ta vägen. Råd mig snälla för jag är helt slut!

Kici

Kommentarer

Hej

Vad bra att du ändå har lyckats lösa ditt boende så gott det går tills nu och att du har fast jobb. Förstår dock att det är en svår situation du befinner dig i.
Möjligheten finns att söka på socialtjänsten i den kommun du vistas i eller om du redan har en pågående kontakt på en förvaltning. Oftast har socialtjänsten endast akuta lösningar och kan inte erbjuda stadigvarande boende.

Viktigt är att du sätter upp dig i kö på Boplats Syd och att du aktivt söker lägenheter och då även andrahandslägenheter. På Blocket och Facebook kan det finnas annonser om uthyrning andrahandslägenheter. Att kontakta hyresvärden direkt är också ett alternativ och ibland har socialtjänsten hyresvärdslistor.

Det är en svår situation du hamnat i och ibland kan det vara svårt att ta tag i saker då det kan uppstå en känsla av hopplöshet. I dessa situationer kan det finnas behov av ett samtalsstöd. Vårdcentralerna har kuratorer och socialtjänsten har ofta någon form av öppenvård som kan erbjuda detta stöd.
Hoppas svaret har gett dig lite vägledning.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter