Avslag till försörjningsstöd

Hej

Det är så att jag fick försörjningsstöd i början av året men sen efter ett tag så skulle jag på arbetsintervju på ett jobb men chefen där fick sparken och den nya chefen ville inte anställa fler folk, utan sparka istället så det blev inte av. Innan jag fick reda på att han fick sparken så skrev jag ur mig från arbetsförmedlingen för den här chefen hade princip lovat mig att jag skulle få jobb hos dem.
Efter cirka 1 månad ringde jag till min handläggare hos socialen för jag ville ha mer gröna papper men jag sa inte sanningen till henne om det här med jobbet utan jag sa att jag hade slutat för jag inte klarade av miljön och själva jobbet jag sökt. Jag vågade inte säga sanningen till henne för hon är lite hård i tonen och jag tänkte att hon skulle bli lite sur på mig. Men hon skickade hem gröna papper till mig och jag skickade tillbaka de.
Idag fick jag ett brev från min handläggare som förklarar att jag fått avslag till försörjningsstöd p.g.a att jag sagt upp mig från jobbet och ”därmed inte verkat i tillräcklig grad för att nå egen försörjning”. Men jag sade till henne att jag inte visste att man var tvungen att söka nytt jobb innan man sagt upp sig (även fast jag inte hade jobbet). Men jag har sökt jobb under hela denna tiden då jag skulle ha haft detta jobb och även efter och innan.
Så min fråga är egentligen finns det något jag kan göra åt saken? Förutom att överklaga? Finns det någon chans att jag skulle kunna få tillbaka mitt försörjningsstöd även fast jag ljög om jobbet vilket jag ångrar jättemycket..

Mvh

Guess143

Kommentarer

Hej

Tråkig situation du har hamnat i men det blir ofta besvärligt när uppgifterna inte är korrekta. Berätta för din socialsekreterare vad som inte stämde och kan du skaffa ett intyg från arbetsgivaren som styrker uppgifterna kan detta troligtvis hjälpa dig. Hoppas det löser sig för dig och att du hittar ett nytt arbete.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter