Grannen missbrukar

Har fått reda på att en granne som har minderårigt barn är sprutnarkoman. Den andra föräldern är medberoende o rädd. Barnet kan fara illa. Många vet men har inte agerat vad jsg vet. Hur går jag tillväga?

Lejonet

Kommentarer

Hej!
Så fint att du som granne och medmänniska reagerar och söker information om hur du kan göra för att barnet och dennes föräldrar ska få hjälp.

Du kan kontakta socialtjänsten i det område ni bor och göra en orosanmälan. Den kan du göra anonymt eller med ditt namn. Det kan vara lättare för den utredande socialsekreteraren om det finns ett namn och en avsändare som socialsekreteraren kan ringa upp och få förtydligande ifrån vid behov.

Du kan också skicka in en skriftlig orosanmälan, skriv så detaljerat som möjligt om faktiska händelser som du bevittnat eller sett. Skriv var familjen bor och namn så är det lättare för socialtjänsten att lokalisera vilken familj det gäller.

Du kan också vara uppmärksam om du ser att barnet verkar rädd eller ledsen. Om du hör bråk, skrik eller andra tecken på att det pågår något i lägenheten kan du tillkalla polis, som har rätt att begära tillträde till en lägenhet vid akuta bråk.

Hoppas att du fått lite vägledning i hur du kan agera för att barnets situation kan uppmärksammas och förhoppningsvis förbättras.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter