Stränga föräldrar

Hej!
Jag är en tjej på 15 år och har väldigt stränga föräldrar vilket är väldigt, väldigt jobbigt. Jag har länge kämpat för min frihet och det har gått helt okej. De begränsar mitt sociala liv väldigt mycket och mycket annat också. Det är bara tjej kompisar som gäller, hemma 19:00, inga övernattningar, inga pojkvänner, inga skolaktiviteter (simning, läger osv.), jag får inte bära vilka kläder jag vill (inga klänningar, short osv. kort sagt inga bara ben eller armar även nu på sommaren) Det blir alltid konflikter så fort jag vill gå ut tillsammans med min vänner, dom blir väldigt sura och börjar säga att jag inte får gå ut. Jag får nästan aldrig gå på fester och födelsedagsfester. Mitt liv är väldigt begränsat. Jag blir ännu mer ledsen för att min bror får röra sig helt fritt, inga reglar alls, inga problem, inga konflikter INGENTING. Men få fort jag vill något ska det alltid finnas problem med det. Prata funkar aldrig, de blir bara sura och skriker på mig och ba säger att de besätmmer. Jag vet inte vad jag ska göra, senaste tiden har jag börjat ljuga för detta livet funkar inte länge.

Millie

Kommentarer

Hej!
Som du säger så verkar det som att du lever och växer upp i en begränsad tillvaro där dina värden för hur du vill leva ditt liv vare sig hörsammas eller tillåts av dina föräldrar.

Det är svårt att komma med råd till dig i detta forum vad och hur du skall göra för att en förändring skall ske. Du bör vända dig till någon vuxen som kan lyssna och försöka förstå hur du har det. Under skoltid kan du vända dig till din lärare. Kanske är din skolkurator i tjänst även om det är sommarlov nu. I Malmö finns Plattform Malmö där man som ung eller förälder kan få råd och stöd av kompetent personal. Du kan gå in på deras hemsida och läsa vad de erbjuder.

https://malmo.se/Plattform-Malmo.html

Vi tror att du kan få hjälp att få leva ett friare liv.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter