försörjningsstöd

hej, kompis som är 23 år, pluggar högskola och inneboende hos föräldrar men nu har hon sommarlov och hon har sökt sommarjobb överallt men inte fått. Hon har ingen inkomst alls nu i sommar fram till dess att hon börjar högskolan igen i september. Hon var i samma situation förra året, hon skrev in sig på arbetsförmedlingen och sökte försörjningsstöd och fick bidrag. Men i år när hon sökte både juni och juli fick hon avslag? Hon har väl rätt till bidrag om hon inte har pengar alls, vad ska hon leva med? Hennes föräldrar kräver även hyra. Socialens argument för avslaget var att hon bedriver studier, men hon pluggar ju inte ens på sommaren och har inte alls inkomst. hur ska hon göra ? Hon har ju rätt till ekonomiskt stöd.

marre

Kommentarer

Hej!

Om din kompis är missnöjd kan hon överklaga avslagsbeslutet.

Information om hur hon överklagar finns i det beslut som hon fått och om hon behöver hjälp med överklagan kan hon vända sig till socialtjänsten.

Den som bedriver studier känner till att den inte har inkomst över sommaren och därmed ansvarar för att planera sin ekonomi och söka arbeten i tid.

Försörjningsstöd är alltid en enskild bedömning och det är därför möjligheten till överklagan finns som en extra prövning av det avslag som hon meddelats.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter