Hur går jag vidare

Hej.Har pratat med min soc ett antal gånger om vad jag vill och behöver ang mitt missbruk.
Har druckit nu varje dag i 4mån,kräks blod och har blod i avföringen, ständigt trött och orkar inget äter knappt något,detta vet min soc om som säger att missbruksvården är hårt åtstramad så jag får söka mig tillöppenvården ,jag vill in på behandling men det får jag inte,nu undrar jag vad gör jag är det meningen att min kropp ska sluta för jag mår inte bra och är SÅ trött

Anita

Kommentarer

Hej!

Du vill sluta dricka och du vil på behandling. Din socialsekreterare har hänvisat dig till öppenvården men du anser att du behöver mer hjälp.

När en person ska sluta dricka alkohol i de mängder som du beskriver att du dricker är det livsviktigt att detta görs under uppsikt av beroendevården. Du kan ta kontakt med din vårdcentral eller ta kontakt med beroendevården själv.

Det finns många olika vägar till att bli nykter och du kan prata vidare med din socialsekreterare om vad som skulle kunna fungera för just dig.

Även om missbruksvården är åtstramad så har du rätt att ansöka om missbruksbehandling och att få ett skriftligt beslut. Om du får ett avslagsbeslut så är det överklagningsbart.

Vi önskar dig lycka till och hoppas att du får den hjälp som du så väl behöver.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter