Swish hysteri

Hej. Jag undrar hur det är med swish, det är logiskt att swish räknas som ett plus på berört konto, men om jag ex...swishar min ungdom, för att ex handla hem då denne kanske är i närheten...låt oss säga. 1500kr under en hel månad, hur kan den sammanlagda swishen på ungdomens konto räknas som inkomst då??, för mig känns det ologiskt, då man i dagensläge kan köpa mjölk, bröd,smör, ägg för snart en hundralapp...om jag swishar,o summan används samma dag, vart faller logiken i att det är en inkomst på ungdomens konto?

Undrar

Kommentarer

Hej!
När en person uppbär försörjningsstöd innebär det en granskning av dennes ekonomiska förhållanden. Det betyder att insättningar på kontot räknas som inkomst oavsett om insättningen är via swish eller kontoinsättningar. Det skulle bli administrativt omöjligt att granska alla insättningar och värdera utifrån logik om det är en inkomst eller en insättning för att handla åt sin mamma.

Det kan givetvis innebära att det blir lite svårare med vardagssysslor som handling men ni får hitta andra sätt att lösa det under den begränsade tid som 19-åringen uppbär försörjningsstöd.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter