Våldsam son

Hej! Jag är en ensamstående mamma. Jag har bla en son boende hos mig på heltid. Hans pappa bor ca 20 km bort, men tyvärr vill vår son knappt vara där. Han blir snart 16 år och är stor, närmre 195 cm och väger nästan 100 kg. Det besvärliga är att min son ex inte respekterar att jag måste sova pga jobb utan kan väsnas. Om jag säger till får han extrema utbrott, blir hotfull och fysisk (puttas mm). Detta är extremt ledsamt. Jag har bett pappan om hjälp, men det går inte så bra för mig. Vi bor i Malmö och jag har i omgångar gått och pratat på plattform Malmö. De är fantastiska, men kan inte riktigt hjälpa med detta. Vad kan jag göra? Anmäla mig själv och min man till soc? Tack

Ensam mamma

Kommentarer

Hej!

Det låter som att du befinner dig i en besvärlig situation där du utsätts för våld och hot när du markerar gränser gentemot din son.

Du skriver att du bett sonens pappa om hjälp men inte alls fått det stöd och den hjälp du behöver. Du har i omgångar gått till Plattform Malmö men inte riktigt fått hjälp kring din sons våldsamma, utåtagerande beteende.

Du kan själv kontakta socialtjänsten och be om hjälp. Du behöver inte anmäla dig själv utan göra en ansökan till det socialtjänstområde som ni bor i. Beskriv situationen och vad du redan gjort och att du behöver hjälp.

Om din son är våldsam och hotfull kan du även kontakta polisen. Polisen kan även vara behjälpliga att köra till BUP-akut för en bedömning av din sons utåtagerande beteende.

Vi hoppas det ordnar sig till det bästa och att du får den hjälp du behöver.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter