En allmän fråga

Hej. Försökte finna information på nätet om ekonomiskt bistånd, men tänkte istället, varför inte ställa frågan här...eftersom jag ej fann den info jag letade efter.

Min fråga är. En familj på 4pers, där en ungdom är över 21, ungdomen har ej fått någon sysselsättning, och tvingas därför att söka hjälp via socialförvaltningen. Det kommer att ta sin lilla tid innan ett första möte, men alla papper är klara..., jag har själv ekonomiskt bistånd, och nu räknas vår norm på 3 pers i familjen av 4. Det är ju korrekt..

Men...

Vad händer med min ungdom nu? Hens CSN var den sista i Maj, Självklart kommer min ungdom få mat o husrum osv, som tidigare, men med en redan ansträngd ekonomi så går det ju inte hur länge som helst. Hur räknar handläggaren ut bidraget helt generellt för min ungdom? Om min ungdom skulle låna pengar av mig, för att kunna betala sin mobilräkning förJuni ,och ex. Köpa ett busskort, viktig medicin inom högkostnadsskydd osv..redan en sådan summa är uppe i runt 2000kr...finns det möjlighet att skynda på beräkningen innan detta första mötet har skett...det är en lång väntetid...ca 2veckor och jag har redan ångest över detta...

Undrande vårnadshavare

Kommentarer

Hej!
Det låter besvärligt att leva på ekonomiskt bistånd baserat på 3 personer när det finns 4 i hushållet.

Ditt vuxna barn som väntar på besökstid på socialtjänsten för att ansöka om ekonomiskt bistånd har alltid möjligheten att dessförinnan ansöka om akuta matpengar och även för mediciner som är nödvändiga. Räkning för mobiltelefon kommer inte att förskotteras. Busskort beviljas endast om ditt barn har arbete som ligger mer än 6 km från hemmet.

Ditt barn bör omgående ta kontakt med sin handläggare på socialtjänsten och ansöka om akuta matpengar så att familjens ekonomi i övrigt inte raseras.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter