Ang mental ohälsa men altenativt stöd.

Hey. Har mental o hälsa pga traunan från barndoms åren o fått diagnoserna ptsd depprition ätstörning o bordeline. Har genomgått flera behandlingar bla dbt. Men inget som direkt hjälpt. Har då ansökt om att komma till behandlings hem men det har nekats pga det kostar för mycket. Så har börjat fundera på altenativa saker som kan göra vardagen mer ok än att bara överleva för min brorsons skull då både ångest panik o sömnsårigheter och konstant oro är mycket besvärande dagens alla timmar. Så har sett att det finns asistanshundar för mental ohälsa som ska värka lugnande ångest lindrande motiverande till sociala vistelset bla. O mina föräldrars hund som blev en ängel förra året gav oxå mycket sånn motivation så man kunde hantera sitt mående o ätande bättre. Så det jag undrar är om man kan ansöka om den kostnaden får införskaffande av en assistanshund för psykisk ohälsa men sedan stå för de vardagliga kostnaderna själv då de är dyra att skaffa men betydligt billigare än behandlings hem. Vet att det ät olika från komun till komun men undrsr mer om det är ett typ blankt nej landet över eller om det kan gå då läkar intyg behövs för att kunna skaffa en sådan hund så han det även visas för dem på det kontoret. Så den grundliga undran är mer om det är blankt nej elker om de kan gå beroende på vad den komun beslutat? Mvh linn

Linn

Kommentarer

Hej!

Det är ju fint när en hittar ett hjälpmedel som underlättar vardagen och som påverkar det psykiska måendet till det bättre.
Vi hänvisar dig att kontakta din behandlande läkare. På 1177.se kan du läsa om olika typer av stödhundar och där står att det går att söka stipendier och fonder för kostnaden. Vi lägger länken nedan och hänvisar dig vidare till att kontakta sjukvården.

https://www.1177.se/Skane/behandling--hjalpmedel/hjalpmedel/olika-typer-...

Hoppas det löser sig på ett för dig fungerande sätt!

Vänligen
Soctanterna

Soctanter