Växelvis boende med en pappa som dricker

Hej,
Min son är 6 år och bor växelvis hos mig och sin pappa.
Under ca 2 år har han nämnt stundtals att pappa dricker öl. Senaste året har han också berättat att pappa alltid köper öl efter att han hämtat på skolan.
Pappan är också ofta arg berättar min son och han är rädd för att pappa ska bli arg på honom för olika saker.
Senast i helgen sa han att pappa dricker öl efter öl. Vad jag förstår så lägger han barnen tidigare för att dricka på kvällarna. När vår son går upp på kvällen så ser han detta.
Pappan är gift, och hon brukar oftast sitta med i soffan, men dricker inte säger min son. Varför låter hon detta fortgå, då dom även har en gemensam son och han har ansvar för hennes sedan tidigare!?

Vi har tidigare gått på samarbetssamtal och jag har försökt få socialtjänsten att förstå att pappan är i ett missbruk och att det påverkar vår son. Men dom har inte lyssnat på mig, utan endast gått på pappans beskrivning att han bara tar en öl då och då. Och sagt att jag måste lita på vad han säger och att jag inte kan bestämma hur han ska leva sitt liv hemma hos sig och hur han ska ta hand om vår son.
Jag vet inte längre var jag ska vända mig nu då dom inte litar på vad jag och min son säger om pappans problem.
Vad har ni för förslag?

Ingenlyssnar

Kommentarer

Hej!
Du har en oro för hur din son har det när han vistas hos sin pappa och att du tror att sonen utsätts för en ogynnsam miljö då pappan dricker öl.

Det är svårt för oss att uttala oss om hur pass allvarlig situationen är när din son vistas hos sin pappa. Det kan ju vara så att pappan är berusad och uppträder olämpligt och att detta händer ofta eller dagligen. Pappan är kanske i behov av hjälp för komma till rätta med ett alkoholmissbruk.

Det kan också vara så att pappan dricker öl ofta och men att detta inte påverkar hans föräldraförmåga eller att han på annat sätt uppträder olämpligt. Du nämner att pappan har en ny sambo och ett barn till och att kvinnan inte dricker något. Om pappan ofta är berusad och har ett olämpligt beteende borde sambon reagera och skydda barnen.

Det kan vara frustrerande för dig att inte veta hur din son har det när han vistats hos sin pappa. Vårt råd är att prata med pappan och hans sambo och berätta om din oro. Du kan också vända dig till familjerätten och rådgöra med dem.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter