orosanmälan från dagis.

Har två barn med en pappa. Den yngsta barnet är 1.5 år där vägrar han skriva på papper att han är pappa. Den andra barnet går att säger som är 4.5 år att pappa är dum och slåss. Han har tagit strypa på mig flera gånger framför barnen. Hotat slå dotter på 4.5 år. Hållt fast henne skrikande i sängen med stängd dörr. Han greppade tag hårt i hennes arm för hon knuffade på ett bord och hon lyssnade inte. Vad händer nu? Han bor nu 40 mil bort och det är även en orosanmälan för jag bröt ihop hos BVC för allt han har gjort oss, makt vi måste göra som han säger för annars blir han arg. Men mycket mer har hänt . Men ja är livrädd för nu ska han börja ha barnen säger han. Vad händer nästa gång mig barnen ? Han har inte haft barn själv.hak träffar de en gång j månaden eller varannan.

Vad händer ?

Kommentarer

Hej!

Det låter som en mycket jobbig situation som du och barnen befinner er i. Du skriver att BVC har gjort en orosanmälan och detta är ju ett bra steg för dig och barnen att kunna få hjälp.

När det gäller det yngsta barnet har pappan inga juridiska rättigheter. Han har inte erkänt faderskapet och det betyder att du är ensam vårdnadshavare.
Vi rekommenderar dig att kontakta familjerätten för att få hjälp med frågan om umgänge.

Du kan även själv kontakta socialtjänsten för att få stöd och hjälp. Du beskriver att mannen hotar dig och använt våld flera gånger framför barnen och att han varit våldsam mot 4,5-åringen. Du skriver även att du är livrädd. Berätta detta för socialtjänsten.

Vi hoppas att du får bra hjälp så att du inte behöver vara rädd eller leva under hot.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter