13-åringar sova över själva tillsammans?

Hej!
Vår son är 13 år och vill sova över hos en tjejkompis tillsammans med andra tjejer och killar i hans ålder.Jag har pratat med föräldrarna som inte kommer att vara hemma under kvällen och natten men kommer att ringa varje timme och kolla läget fram till sent på kvällen och kommer sedan tidigt hem på morgonen. Jag är tveksam till upplägget och sagt till vår son att vi vill hämta honom cirka kl 23:00. Har ni några råd att ge i detta fallet?

Olga

Kommentarer

Hej!

Din fråga är inte helt enkel att svara på då den ena 13-åringen inte behöver vara den andra lik. Några direkta råd i frågan vill vi inte ge utan det är din känsla och dina regler som får vara vägledande för dig och din son.

Det är du som bäst känner din son och vilken tillit du har till honom. Du känner kanske också hans vänner och deras föräldrar och skapat dig en uppfattning om hur och vem vännerna är och hur de fungerar som kamratkrets.

Du kan prata med de andra ungdomarnas föräldrar och höra deras inställning till arrangemanget och utifrån de samtalen grunda ditt ställningstagande i frågan.

Att vara tonårsförälder är inte alltid enkelt, ibland kan man känna att man behöver lite hjälp och stöttning. På Plattform Malmö finns en verksamhet som heter Familjeteamet, dit kan man vända sig som förälder, tonåring eller som familj tillsammans. Familjeteamet nås på telefonnummer 040–340550.

Vi tror du kommer fram till ett bra beslut.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter