Jag jobbade på en café fick 13.000 kr delade rum betalade 6 tusen för att bo med henne

Men scenen dag var det så att jag fick sparken och nu letar jag jobb som en galning men behöver litehjälp vet ej vad jag ska göra

Lin

Kommentarer

Hej!

Vad tråkigt att hör att du förlorade jobbet. Vi hoppas att dina erfarenheter genom att jobba på café kan vara till hjälp i ditt jobbsökande.

Om man är arbetslös behöver man, som du också skriver att du gör, söka arbete. En hjälp när man söker arbete kan vara att skriva in sig på Arbetsförmedlingen. Tillsammans med Arbetsförmedlingen undersöker man vilka arbeten du skulle kunna söka och gör upp en planering för hur du skall kunna få ett jobb. I vissa fall kan Arbetsförmedlingen även hjälpa till med nödvändig utbildning för att bredda möjligheten till jobb.

När man får en anställning är det bra om man går med i en A-kassa, då erhåller man ekonomiskt stöd om man säger upp sig eller blir uppsagd från jobbet. Om du är med i A-kassan behöver du vända dig dit för att anmäla att du är arbetslös och därför berättigad ersättning därifrån.

Om du på alla sätt försökt att ordna din ekonomiska situation men inte lyckas kan du vända dig till socialtjänsten där du bor för att ansöka om bistånd därifrån. Förutom att du kommer att få redovisa dina inkomster tillbaka i tiden och eventuella tillgångar, så kommer du också behöva visa vad du har gjort för att bidra till din egen försörjning innan du vänt dig till socialtjänsten. Ett annat krav är att du är inskriven på Arbetsförmedlingen.

Vi önskar dig lycka till i ditt fortsatta jobbsökande.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter