Graviditet och sjukskrove med socialbidrag

Hejsan!
Jag har en önskan om att bli gravid, jag har jobbat via Arbetsförmedlingen, med utbetalning från Försäkringskassan. Bara kortare perioder. Och nu varit sjukskriven i snart Två år tror jag det är, pga flertal tidigare livs erfarenheter som gav mig för PTSD vid 14års ålder, generaliserad ångest och social fobi längre upp i åldern pga destruktiva förhållanden.

Jag är påväg in tillbaka i arbetslivet, dock svårt att hitta och lyckas få en anställning när diagnoserna påverkar så mkt av mitt liv, så utbildning ej avklarad och utan längre arbetserfarenheter.

Men det kan hända jag blivit gravid, då jag slutade med preventivmedel för ett tag sedan eftersom jag och min pojkvän vet vi vill ha ett barn tillsammans.

Dock har funderingarna snurrat, hur blir det för mig med inkomsten?
Vad gäller egentligen......
Jag vet inte så mycket, elr förstår inte riktigt säkert iaf hur de går till med mamma ledighet, inkomst under graviditet osv...

Orolig nervös sjukskriven

Kommentarer

Hej!

Du skriver att du tidigare arbetat via Arbetsförmedlingen och vi förstår det som att du deltagit i ett program genom Arbetsförmedlingen och fått ersättning från Försäkringskassan. Du beskriver också hur dina livserfarenheter påverkar dig i ditt dagliga liv och din sysselsättning. Din önskan att bli gravid tillsammans med din partner förstår vi skapar både oro, förhoppningar och glädje.

Vi råder dig att kontakta Försäkringskassan för att få din sjukpenninggrundande inkomst utredd eftersom den ligger till grund för framtida föräldrapenning. Du kan också läsa mer om föräldrapenning på Försäkringskassans hemsida:

https://www.forsakringskassan.se/

Har du en handläggare på socialtjänsten kan du vända dig till denne för att ta reda på vad som gäller i just ditt fall.

Vänligen

Soctatanterna

Soctanter