Fick mindre försörjningsstöd fast jag förklarat läget.så nu kan jag ej betala hyran

Jag hyr en lgh där ägaren jobbar och bor i Norge. Han dyker upp i emellanåt för att kolla läget .vid en visit här köpte han en bil men dom bestämde att ägarbytet skulle ske elektroniskt.och givetvis krånglade det att göra byte av ägare elektroniskt. Jag vet att jag inte kan ha en bil ståendes på mig men jag talade om läget för Soc och att han skulle komma tillbaka å fylla i papperna på bilen ca 2veckor senare.. Nu blev inte så fallet pga beställningsjobb(han är snickare) och även detta nämnde jag för min handläggare. Den 21maj skriver Soc att dom har tagit med bilen i min beräkning,passande för han som äger lgh skulle dyka upp den 22maj så papperna blev ordnade.så nu har Soc alltså dragit av 5000 för bilen,(som aldrig varit min,jag kan inte ens köra bil) hur ska jag kunna betala hyran nu? Jag kan inte direkt välja bland boenden. Har överklagat deras beslut för han har ett jobb att sköta precis som en Soc handläggare har. Jag kan inte styra hans arbetstider mmmm. Eller skulle jag ha förfalskat hans namnteckning på ägarbyte papperna.

Hur tänker dom egentligen

Kommentarer

Hej!

Om man tycker att socialtjänsten har fattat ett felaktigt beslut kan man, som du skriver, överklaga beslutet. Där beskriver man själv varför beslutet är felaktigt och hur man vill att beslutet ändras.

Ekonomiskt bistånd är samhällets yttersta skyddsnät när man inte kan försörja sig på egen hand. För att påvisa att man inte kan lösa sin situation på egen hand måste man redovisa sitt tillgångar, inkomster och utgifter. Det är därför viktigt att man inte har egendom registrerad på sig som inte tillhör en. Ansvaret för detta ligger på individen.

För att försöka lösa denna situation behöver du prata med din handläggare. Kanske kan du prata med din hyresvärd om en lösning då hans bilköp orsakat problem för dig.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter