Avslag pga aktiviteter

Hej
Jag är en person som är arbetsaktiv, nu är jag arbetslös siden 2018.11
Jag hadde ingen bostad fram til 2019.05.01 da jag fick bostad har jag flyttat med min samboer der mens vi hadde dårlig ökonomisk situasjon, har använt mig till sosialt kontoret forsörijngstöd i Vänersborg, men min ansökan fick avslag och på sosial kontoret har gitt mig avslag på grunn av at min partner var inte aktiv siden hun kom, men hun är registrerad i arbetsförmedlingen 2 måned för vi gick till forsörijngstöd kontoret,

Jag får A-kassa ersättning 8000 kr/mnd , men det är inte nok för att betala räkningar. Derfor har jag vända mig till forsörijngstöd, sista gången jag varit hos forsörijngstöd var i 2016 och har fått hjälp kun för 2 mnd för att komma mig på arbetsmarknaden da jag fick jobb. Jag ser at jag ble dårlig behandlet av i forsörijngstöd kontoret i Vänersborg.
Håper at ni kan hjälpa mig med att ordna det här.

Mvh
R

Abbas

Kommentarer

Hej!

Din fråga har blivit redigerad då den innehöll personuppgifter.

Vad tråkigt att höra att du känner dig illa bemött av socialtjänsten. Det finns lite olika sätt som man kan gå till väga för att framföra sina åsikter. Det är viktigt att socialtjänsten har ett gott bemötande och ger god information till de som söker hjälp.

Om man har ansökt om bistånd från socialtjänsten och fått ett avslagsbeslut har man rätt att överklaga det beslutet. Överklagan skall göras inom tre veckor efter att man fått beslutet. Som vi förstår det fattades beslutet för en längre tid sedan än så men det kan vara bra att veta inför eventuella framtida ansökningar.

Ett annat sätt är att vända sig till chefen på socialtjänstkontoret för att framföra sina synpunkter.

Upplever du att ditt ärende har blivit felaktigt handlagt kan du vända sig till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som är den myndighet som utövar tillsyn över socialtjänsten. Mer information om IVO hittar du på deras hemsida.

https://www.ivo.se/

Vi hoppas att du med detta svar fått lite vägledning.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter