Ingen kontakt

Har ingen kontaktperson ett personligt ombud, har sagt att jag vill och behöver ha det men tyvärr ordnas det inte av socialsekreteraren hon svarar inte på varken sms eller på telefon
Får inte veta ngt om planeringen
Ingenting blir gjort.

Margareta

Kommentarer

Hej!
Du skriver att du skulle vilja ha en kontaktperson eller ett personligt ombud.

Om du är äldre kan du ansöka om att få en kontaktperson som kan ge dig stöd och umgänge i vardagen. Du kan läsa mer om kontaktperson för äldre under länken nedan samt ansöka här:

https://malmo.se/Service/Du-och-dina-anhoriga/Stod-till-aldre/Kontaktper...

Om det gäller hjälp med att kunna delta i aktiviteter utanför hemmet så är det ledsagarservice du kan ansöka om. Mer information om detta samt blankett för att ansöka hittar du här:

https://malmo.se/Service/Du-och-dina-anhoriga/Stod-till-aldre/Ledsagarse...

Om du vill ansöka om personligt ombud som riktar sig till personer över 18 år med psykisk ohälsa så kan du nå dem på lite olika sätt, information om var hittar du under länken nedan:

https://malmo.se/Service/Du-och-dina-anhoriga/Psykisk-ohalsa/Personligt-...

Det kan vara bra för dig att fundera igenom vad du behöver hjälp med för att få reda på vad det är du behöver ansöka om. Via Malmö stads kontaktcenter kan du därefter få hjälp att hitta rätt:

https://malmo.se/Huvudnyheter/2019-04-15-Olika-satt-att-na-kontaktcenter....

Du skriver att du har en socialsekreterare som du inte får kontakt med. Det du kan göra är att kontakta dennes chef för att på påtala att du inte får kontakt. Du kan också mejla din socialsekreterare för att få ett svar den vägen.

Vi förstår att det är frustrerande vänta utan att veta vad som händer och att det är viktigt för dig att få återkoppling och kontakt.

Vi hoppas att du nu vet hur du kan gå vidare.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter