Ljugande mor

Barnens mor har bestämt att barnen inte ska få träffa sin pappa. Hon har nu haft dem hos sig i över 3 veckor. I normala fall är barnen varannan vecka boende.
Hon säger att han skakar barnen, vilket inte är sant. Vore det sant hade jag vetat om det och då hade jag tyckt att hon gör rött.
Detta är alltså inte sant och vi är oroliga att hon manipulerar barnen för att få dem att tycka illa om sin pappa.
Familjerätten erbjuder samarbetssamtal som hon tackar nej till.
Hon tänker hålla barnen hos sig och inte låta den på något sätt ha kontakt med deras pappa .
Hon tänker hålla dem hos sig tills de fått komma till möte på soc....soc säger idag att de har tid tidigast i juli...de är för långt bort.

Vem kan vi vända oss till? Kan hon göra såhär och komma undan? Vem kan hjälpa oss med detta?
Känner oss totalt maktlösa just nu....

Styvmor

Kommentarer

Hej!

Det är en besvärlig situation när föräldrar inte kan komma överens kring barnen och hur deras umgänge och boende ska se ut.

Du skriver att barnets föräldrar har tid hos socialtjänsten i juli och att det är långt till dess. Situationer som den du beskriver kan ta lång tid att komma till rätta med särskilt om den ena parten inte vill medverka i samarbetssamtal eller andra åtgärder som handlar om att frivilligt hitta lösningar på en infekterad vårdnads -och umgängestvist.

Pappa till barnet kan alltid kontakta Familjerättsbyrån för att diskutera och fråga mer om vad ni kan göra, de har öppet varje vardag mellan 10-11.30 på telefon 040-34 52 48. Mer information finns i länken nedan.

https://malmo.se/Service/Du-och-dina-anhoriga/Familjefragor/Stod-vid-ski...

Hoppas situationen löser sig på bästa sätt för alla inblandade!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter