Avsagt mig umgänge!

Hej!
Jag har för ungefär en månad sen sagt ifrån om allt umgänge med mina barn. Detta pga en falsk polisanmälan om att jag påstods ha slagit mina barn vilket inte har skett. Detta har nu lett till att jag blivit oskyldigt dömt i tingsrätt där domen låg till grund av barnens mamma och mormors vittnesberättelse. Både dessa personer har jobbat länge med att endast mamman ska vara vårdnadshavaren och 100% umgängesförälder. Jag har i och med denna dom och att jag inte orkar strida mer om umgänget valt att själv backa undan denna hårt infekterade konflikt. Jag har tidigare nämnt detta till nåt i våran kommun heter ”familjeteamet” som ansvarar för behandling och få till samarbete föräldrar emellan. Jag har helt och hållet tappat förtroendet för dom på sk familjeteamet. Däremot har jag fått en jättebra kontakt med en på socialkontoret. Jag förklarade läget för henne och hon plockade bort försök till samarbetssamtal och övriga hittepå där mamman endast spelar ett spel med familjeteamet och låtsas samarbeta. Jag tycker bara synd om barnen som är helt oskyldiga i detta och både jag och dom vill så gärna träffas om det hade gått att ha ett normalt umgänge. Jag har väl inte direkt någon fråga då jag redan gjort mitt val men tycker bara att det är sorgligt hur man så lätt kan missta sina barn. Allt för att polis och övriga myndigheter helt och hållet tror på mammans och mormors falsarium. Att det inte granskas hårdare/djupare att dessa personer har hämndbegär och bitterhet mot mig.
Mvh Ledsen och besviken pappa

Funderande pappa

Kommentarer

Hej!

Det är ledsamt att höra om dina erfarenheter av familjeteamet. Som du själv skriver är barnen de som oftast drabbas när vuxna har konflikter.

Utgångspunkten är att barn har rätt till båda sina föräldrar och i bedömning av vad som är bäst för barnet ska hänsyn tas till barnets behov av en nära och god kontakt med båda föräldrarna.

Ibland blir det inte så och det kan även gå så långt som i ditt fall att man backar undan för att det blir alltför konfliktfyllt.

Det låter gott att du har fått en bra kontakt på socialtjänsten och vi hoppas att din och dina barns umgänge och kontakt kan komma att fungera så småningom.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter