Högsta boendekostnad

Hej!

Försökt googla mig fram till det här men vill ha svart på vitt vad som gäller för jag får upp olika siffror. Var ligger normen för högsta boendekostnad i malmö? Jag ska ev börja en utbildning via af nu i juni och har möjlighet till ett förstahandskontrakt i aug med en hyra på strax under 5700kr. Där jag bor just nu är normen 3500kr men boende är rätt mkt dyrare i malmö än i byn jag kommer från.
Kan det komma att bli en diskussion att jag borde hitta ett billigare boende när jag flyttas över till soc-handläggare i malimö? det är ju liksom lite så det ser ut, hyra är ganska dyrt i malmö, av 135 lägenheter som ligger ute just nu i malmö så ligger den lägenheten jag hittat bland dom 5 billigaste och jag ligger först i kön på den!
Det jag menar mer är kommer det bli en diskussion eller ligger det inom normen? Förväntas alla på soc leva som inneboende i rum eller har man rätt att hyra lägenhet om man har chans till det? Har nämligen en sömnsjukdom m mycket sömnparalyser, mardrömmar och hallucinationer och blir påverkad av tyvärr allt runtomkring när jag ska sova, så hade väldigt gärna bott ensam då den problematiken blivit värre när jag bott med andra.

Haj

Kommentarer

Hej!
I det fall du efter utredning bedöms vara berättigad till ekonomiskt bistånd ligger högsta godtagbara boendekostnad i Malmö för en till två vuxna på 6 300 kronor i månaden

Nämnden har beslutat att tillämpa genomsnittlig bostadskostnad för Stormalmö i Försäkringskassans föreskrifter om genomsnittlig och högsta bostadskostnad FKFS 2018:10 (extern webbplats) som högsta godtagbara boendekostnad vid bedömning av rätten till försörjningsstöd avseende boendekostnader. Om du uppbär ekonomiskt bistånd i annan kommun är det brukligt att denna kommun beviljar första månadshyran i samband med flytt.
Du har naturligtvis rätt att hyra en lägenhet om du har möjlighet till detta.

Hoppas du fått svar på din fråga.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter