Får inte CSN sista terminen?

Hej.

Jag är student och kommer inte få CSN sista terminen då det inte finns veckor kvar.

Jag har hyra, utgifter och en son vars Far är död.

Mina studier går bra. Jag har diagnostiserats med ADHD, som i mitt tidigare liv gjort att jag försökt studerat, hoppat av och nu äntligen är livet på rätt väg.

Jag har läst ett år nu.

Hur ska vi klara oss den sista terminen på utbildningen?
CSN kan inte hjälpa oss.

Mvh M

Maria

Kommentarer

Hej!

Så bra att du har fortsatt med dina studier och att det går bra för dig. Det är den bästa investering du kan göra för framtiden.

För att kunna studera färdigt måste du förstås lösa försörjningen för dig och ditt barn. Vårt råd är att prata med arbetsförmedlingen och se om det finns någon möjlighet att få hjälp därifrån till att avsluta dina studier.

Ett annat alternativ är om du kan hitta något extra jobb som går att kombinera med dina studier och därmed kunna försörja er sista terminen.

Om du står utan möjlighet att försörja dig och din son kan du ansöka om försörjningsstöd. Generellt sett kan du inte få försörjningsstöd för att bedriva studier på den nivån som skulle kunna vara berättigad till stöd från CSN. Försörjningsstödet är tänkt som den allra sista utvägen när alla andra möjligheter uttömda. Det betyder att du som enskild måste göra vad du kan för att ordna inkomst vilket även betyder att söka arbete går före studier om du inte är berättigad till studiemedel från CSN.

Varje ansökan om försörjningsstöd är individuell och hänsyn ska givetvis tas till den enskildes livssituation.

Vi hoppas att du hittar en lösning som gör att du kan avsluta dina studier och få det jobb som du vill ha.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter