Hur ska man klara sig

Hej! Jag får ofta ut bidrag precis så det med nöd och näppe räcker. Jag har fått hjälp tidigare genom att föräldrarna swishar pengar. Annars har jag varit tvungen att ät bara knäckebröd som mat. Nu har jag fått veta av min nya handläggare att ALLT som kommer in på kontot räknas som inkomst och påverkar bidraget. Jag behöver presentera kontoutrag vid varje ansökan, varje månad. Hur ska jag göra för att klara mig? Jag behöver iböand få hjälp av föräldrarna men de bor inte i samma stad, så sedlar blir svårt. Jag mår otroligt dåligt, har problem med psykisk ohälsa och jag orkar inte krångla på detta sättet. Jag orkar inte, jag kommer bli utbränd snart. Snälla hjälp

Robin

Kommentarer

Hej!

Ekonomiskt bistånd är en del av samhällets yttersta skyddsnät. En grundförutsättning för att få ekonomiskt bistånd är att man trots att man gjort allt man kunnat för att bidra till sin försörjning, inte lyckas lösa det på egen hand. Den enskilde har ett eget ansvar för sin försörjning och där ingår att använda de egna medel man har.

Generellt kan sägas att alla inkomster som en person har tas upp i beräkningen, så även pengar som sätts in via swish. Detta gäller även lån och andra bidrag från ditt privata nätverk. Det betyder att om du har insättningar på ditt bankkonto under den tid som du har försörjningsstöd så kommer detta att räknas som inkomst.

Om du inte får ekonomin att gå runt så kan du kontakta budget- och hyresrådgivningen i din kommun som kan hjälpa dig att göra en budget. Det kanske också finns utgifter du har som du kan ansöka om utanför normen, exempelvis om du har kostnader för medicin eller dylikt.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter