Mobil

Hej. Jag lever just nu på försörjningsstöd och min mobil telefon har gått sönder. Kan inte skaffa abonnemang för att jag har anmärkningar så nu undrar jag alltså om jag kan ansöka bistånd till att köpa en mobil och om det blir beviljad hur mycket får man?
Tack

Flickors

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att det kan vara svårt att vara utan en fungerade mobiltelefon särskilt om du varit van vid det.

Du kan alltid ansöka om bistånd avseende en ny telefon men det är inte givet att du kommer att beviljas bistånd. I din ansökan skall du beskriva dina behov av mobiltelefon. Tänk på att behoven kan se olika ut för olika personer därför är du viktigt att du preciserar dina behov utifrån dig som person. Därefter kommer socialtjänsten att ta ställning till din ansökan och meddela dig beslut om du beviljats bistånd eller har fått avslag.

Att få teckna abonnemang då du har betalningsanmärkningar är svårt men om du får bistånd avseende mobiltelefon kan du köpa ett kontantkort till den. Du kan även undersöka om det finns möjlighet att reparera din mobiltelefon till en rimlig kostnad och då eventuellt ansöka om bistånd till detta istället för till en ny telefon.

Vi hoppas att vårt svar har varit till någon hjälp för dig.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter