boende med våra barn 5 veckor

dom vill att vi ska bo på ett boende närheten av där vi bor i ca 5 veckor och dom har lovat mycket med andra saker och säger att våran barn inte vill hem sen då vi hade två av våra barn över en natt så sa dom att dom ville flytta hem.så mina misstankar är väldig stora mot socialen och varför gjorde dom inte detta förut för??varför just nu för att fosterhemmet sa upp sig så kunde dom har gjort detta medan våran son levde för då hade jag säkert sagt ett ja.men varför är det två styckena från socialen som är hemma hos oss och ställer frågor om allt från bakom vår tid och sen lova dom att vi skulle få ha två barn över en helg?jag hänger inte med.någon i min närhet har skrämt upp socialen så mycket och vill mej ont:(så hur en man gör med detta så kommer dom säkert att säga nej för att vi inte ska ta hem dom och hur blir det då efteråt.hur kommer vi att känna oss?och varför ska dom flytta till ett hem nära oss och vi är tvungna att flytta till dom medan fast vi har en lägenhet och varför går dom inte med på LVU i vårat hem??och varför har jag en dag på mej att säga ja?och varför har dom bråttom med detta om nu uppsägningen för fosterhemmet är en månad?

Lilla jag

Kommentarer

Hej! 
 
Som vi förstår det har era barn varit placerade en längre tid, och att det nu är dags att försöka finna en väg till att barnen flyttar hem till er igen. Du beskriver att socialtjänsten vill att ni ska bo på ett ställe i närheten av ert hem i ca fem veckor, men att ni inte förstår varför då ni har en lägenhet i närheten. 
 
Vi kan bara spekulera och göra antagande, och vet inte egentligen alls vad det är för något boende socialtjänsten vill att ni ska vara på. Om vi spekulerar kan vi tro att det är ett boende med personal som ska ge er stöd och hjälp för att klara era barns alla behov, så att barnen åter kan flytta hem, att ni får med er så mycket av kunskap om just era barns behov och vad som krävs av er föräldrar för att ge den omsorg, omvårdnad, trygghet så att de kan fortsätta växa både kunskapsmässigt och känslomässigt. Under de här veckorna ges ni också möjlighet att återskapa era band, bygga vidare på dessa och skapa en trygghet för er alla.  
 
För att ni ska veta vad anledningen är att ni ska vara på det här boendet, behöver ni fråga de handläggare som era barn har. Det är inte alls ovanligt att det finns mer än en handläggare när det gäller barn, placeringar och utredningar. Då kan ni också fråga vad förutsättningarna är för att barnen ska flytta hem igen, vilket stöd ni kan få där hemma för att hemflyttningen ska bli så bra som möjligt för era barn. 
 
Vänligen  
 
Soctanterna 

Soctanter