Vill flytta till en kompis och få ekonomiskt bistånd

Hej, jag är 17 år. Jag vill flytta till min kompis som bor i en etta. Kan jag få soc"- ekonomiskt bistånd till hyran för att bo hos henne.? Mina föräldrar jobbar, men ibland så känner jag att mina små syskon tar för mycket plats i lägenhet och jag får ibland ta hand om dem. Jag har bra betyg i skolan, så jag har inga problem, men vi flytta till min kompis.

17 åring

Kommentarer

Hej! 

Ibland kan det kännas som man inte riktigt får det utrymme som man behöver. Du är 17 år och snart vuxen som vill leva ditt eget liv.  

Du undrar om du kan få hjälp från socialtjänsten i form av ekonomiskt bistånd till hyra hos din kamrat, vilket inte är sannolikt. Om du och dina föräldrar är överens är det inget som hindrar att du flyttar hem till din kompis men det är dina föräldrar som är försörjningsansvariga för dig fram tills du fyller 18 år, eller till och med du avslutat dina gymnasiestudier längst till och med du fyller 21 år.   

Du kan också höra med din studie- och yrkesvägledare om det finns möjlighet för dig att ansöka om utökat studiestöd eller inackorderingsbidrag. 
Hoppas att du fått svar på din fråga och lycka till med flytt och studier. 

Vänligen 

Soctanterna 

Soctanter