Akut behov av boende

HEJ, JAG BOR I MALMÖ TILLSAMMANS MED MIN TJEJ MEN HON KASTADE UT MIG I FREDAGS EFTERMIDDAG OCH JAG HAR INGENSTANS ATT GÅ, JAG HAR FAST JOBB OCH ÄR REGISTRERAT HOS HENNE, MEN NU ÄR JAG BOSTADSLÖS OCH BEHÖVER HJÄLP DEM NÄRMASTE 10 DAGARNA ATT BO I NÅGONSTANS, HAR INTE SÅ MYCKET PENGAR KVAR ATT LEVA TILLS LÖNEN KOMMER I SLUTET AV MÅNADEN, DET ENDA JAG BEHÖVER ÄR ETT RUM HOS NÅGON SÅ ATT JAG KAN BO FRAM TILLS BÖRJAN AV JUNI, SEN KAN JAG JU SÄKERT LÖSA DET PÅ NÅGOT SÄTT, HAR SÖKT MYCKET PÅ NÄTET MEN UTAN NÅGON FRAMGÅNG. Vet inte vart jag ska ta vägen? Hade lite pengar som jag spenderade på 3 dagars akut rum hyrde från AirBnB men nu på tisdag innan kl12:00 måste lämna det också, har ett jobb som jag måste gå till, har bil för att kunna ta mig till jobbet, eftersom jobbet ligger lite över tre mil bort, mycket tacksam för hjälp om ni kan hjälpa mig, givetvis betalar jag så fort jag får lönen, bara behöver hjälp under närmaste dagarna, har panik just nu, har alla mina tillhörigheter hos tjejen, just nu har jag bara en resväska med mig.

Vishal A

Kommentarer

Hej! 
 
Vi har valt att redigera din fråga och har tagit bort uppgifter för att din identitet inte ska kunna härledas. 
 
Soctanter på nätet är ett frågeforum som besvarar frågor av social karaktär. Soctanter på nätet har ingen myndighetsutövning och kan inte ge bistånd eller ha någon personlig kontakt.  
 
Akuta situationer uppstår och i vissa fall kan socialtjänsten ge bistånd i ett akut läge. Rätt till bistånd kan föreligga till någon form av längre tids boende om det finns särskilda behov, till exempel för människor med missbruk eller psykisk ohälsa.  
 
Personer som är så kallat strukturellt hemlösa, är inte de som ska ha hjälp från socialtjänsten. Socialtjänsten är inte någon bostadsförmedling, där den enskilde kan kontakta socialtjänsten för att få bostad. De som är strukturellt bostadslösa får själv söka boende via bostadsförmedlingar, fastighetsägare, internet med mera. I det akuta får man inom sitt nätverk försöka lösa sitt tillfälliga boende i avvaktan på att man hittar en lösning på längre sikt. Kanske har arbetsgivaren en möjlighet att hjälpa dig i det akuta.  
 
Precis som du själv har löst din situation med boende via AirBnB, får du kanske fortsätta med detta eller något liknande för att ha någonstans att få din dygnsvila. Om du tillfälligt inte har råd till detta, kan du vara berättigad till ekonomiskt bistånd, men beräkning sker utifrån din inkomst och utgifter enligt fasta normer, så kallad riksnorm. 
 
Vi hoppas att du har någon i ditt nätverk som kan se att du har tillfälligt behov av hjälp och kan erbjuda dig en sovplats. 
 
Vänligen 
 
Soctanterna 

Soctanter