Hur ska jag göra för att sluta med mitt beteende?

Hej jag är 14 år och har skadat mig i 2 år nu vid olika tillfällen! Jag skadar mig o då känns det bra men sen blir jag bara ledsen och trycker ner mig själv och jag straffar mig själv också. Jag skadar mig mera nu och känner att jag bara vill mera och nu så känner jag att jag vill döda mig själv! Jag är ensam i skolan fast jag har vänner som vill hjälpa mig men jag säger nej! Jag väljer att vara ensam och det känns skit.....jag tycker jag gör allt fel och att jag inte är någon bra vän.jag vill få hjälp men samtidigt vill jag låta det vara såhär att jag skadar mig själv och utsätter mig för farliga saker. Jag har till och med börjat fundera på att rymma...Jag vill döda mig själv nästan som om jag blivit besatt av att skada mig och jag vet att det finns andra sätt att hantera känslor men jag vill hålla mig kvar vid att skada mig.. så vad ska jag göra? Om jag vill skada mig själ för att jag förtjänar det ska jag fortsätta med det ? Min arm ser inte vacker ut den är ganska full med ärr.

Kan inte sluta skada mig själv

Kommentarer

Hej,

Det låter som om att du mår väldigt dåligt och har en svår situation. Vi beklagar att du har det så, vi tycker att det är väldigt viktigt att barn som mår dåligt får det stöd och den hjälp de behöver.

Vi råder dig att så fort som möjligt vända dig till någon som kan hjälpa dig att komma i kontakt med Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, eller Ungdomsmottagningen eller socialtjänsten.

Vi vet att det kan vara svårt att berätta om självskadebeteende och självmordstankar, till exempel kan det vara som du skriver att man känner att man förtjänar det eller så kan man känna att man skäms. Det kan också vara så att det är något annat i livet som känns väldigt svårt och att det konstigt nog känns bättre om man skadar sig själv. Men det finns hjälp att få!

Du kan till exempel prata med en lärare, med din skolkurator, du kan ringa Bris och du kan ringa Social jour i Malmö på 040 34 56 78 för att prata med någon som kan hjälpa dig. Alla vuxna som arbetar med barn har en skyldighet att hjälpa de barn som mår dåligt och som far illa.

Än en gång så vill vi säga att vi hoppas att du ber om hjälp så snabbt som möjligt!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter