Lämna 4Åring Hemma Själv??

Postat: 2009-12-09 11:07

Hej,
Jag pratade precis med min väninna som är så bekmrad, förtvivlad och upprörd. Hon har delad vårdnad och barnen är 10 och 4 år. Hon fick precis reda på att pappan ofta lämnar 4-åringen hemma ensam! ca en halvtimme då han går ut med hunden. Jag blev så himla upprörd och vill veta vad ni anser om detta? Pappan tycker inte detta är konstigt.

Gäst

Kommentarer

Postat: 2009-12-10 15:11

Hej

Vi förstår din oro. Vår spontana tanke är att om stunderna inte handlar om att hämta post i trappuppgången eller slänga sopor, är det oroväckande att barn på 4 år är ensammma hemma utan någon som skyddar dem från de faror som lurar i och utanför hemmet. Det kan hända mycket på en halvtimme.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Postat: 2009-12-11 08:25

Tack för svaret.
Är det skäl nog att göra en anmälan eller vad föreslår ni för åtgärd?

Postat: 2009-12-11 16:22

Hej!

I förstahand skulle vi rekommendera att man pratar med mannen. Skulle du ändå känna en oro för barnet kan du kontakta socialtjänsten i den stadsdel som barnet är skrivet i och prata med en socialsekreterare. Skulle du under samtalet känna att du vill lämna en anmälan om oro, kan du göra det direkt till socialsekreteraren. Socialtjänsten gör en bedömning av anmälan och föreslår sedan eventuella åtgärder. Eventuellt kan socialtjänsten kontakta mannen och prata kring barnet och hans föräldraroll.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter