Ptsd, får ingen hjälp.

Pga en traumatisk uppväxt har jag utvecklat ptsd, jag sökte hjälp med detta redan för 9 år sedan, ville ha en psykologkontakt. Jag har fortfarande inte lyckats få detta. Jag har kontakt med öppenvårdspykiatrin.

jag fick en plats på en behanding i år, men senare fick jag brev att de ångrat sig då kliniken inte längre finansieras. Malmö har därmed ingen behandling för ptsd om man inte har trauma från krig. Mina trauman är misshandel, sexuella övergrepp och mordförsök. Jag ser inte varför detta inte är lika allvarligt.

Jag har i alla dessa år mått väldigt dåligt i perioder. Jag har inte kunnat arbeta en stor del av tiden, jag har (mest)perioder då jag är så deprimerad att jag inte vill leva, jag orkar i långa perioder inte städa och tvätta hemma. Jag orkar inte ha vänner eller relationer.

Jag lever isolerat, men jag har också barn. Jag arbetar och försöker vara en ok förälder, ofta orkar jag inte vara det. Snart är mina barn vuxna, och jag känner mig väldigt ledsen över att deras uppväxt inte blivit som jag velat. Jag har varit frånvarande , ledsen, arg och trött. Jag har inte alltid orkat lyssna på dem.

Jag har tidigare bett om hjälp via socialtjänsten, de har inte insett allvaret tror jag. Helst vill jag ha hjälp av psykiatrin, men det verkar jag inte kunna få trots att jag verkligen försökt. Jag lyckas i skrivande stund inte ens få en läkartid där. Inte sedan november förra året.

rädd

Kommentarer

Hej 
Det låter som att du och dina barn befinner er i en besvärlig situation. 

Vi tycker absolut att du ska kontakta socialtjänsten igen och boka en tid för personligt besök. Då kan du förklara hur din och barnens situation ser ut i dagsläget. Det låter oroväckande att du glömmer betala räkningar och viktiga tider då barnen skall göra vissa saker. 

Du kan också ansöka om en Ptsd behandling hos socialtjänsten. De inleder då en utredning för att komma fram till vilken typ av behandling som skulle vara bäst för just dig. Socialtjänsten kan också bidra med annat stöd. 

Du bör också snarast få till en ny tid för läkarbedömning. Du kan alltid sjukskriva dig en vecka innan arbetsgivaren kräver läkarintyg. Under denna vecka kan du ringa och ta de kontakter som behövs. 

Om du behöver akut vila anser vi att du bör ta hjälp av ditt nätverk och se vad släkt och vänner kan bidra med i det akuta skedet. 

Hoppas vårt svar var till någon hjälp och att det löser sig på bästa sätt för dig och dina barn. 
 
Vänligen 
Soctanterna 
 

Soctanter